Easterbridge
Det mener jeg:

Forside : Produkter : Netværk : Kontakt

Åbne og frie standarder er fremtiden

Åbne standarder

Åbne standarder tillader kombineret brug af software fra forskellige udbydere på markedet. En organisation eller virksomhed kan således undgå at være bundet til at aftage software fra en bestemt udbyder.

Open Source Software

Open Source Software forbedrer systemernes pålidelighed og sikkerhed. Brugeren kan kontrollere præcis hvordan softwaren fungerer, hvilket betyder at den kan anvendes selv i meget kritiske omgivelser. Softwarens levetid forbedres også.

Fordi kildekoden er tilgængelig kan programmet ændres og tilpasses på et hvilket som helst tidspunkt (selv af andre udbydere). Monopoler elimineres af det faktum at udbydere har de samme konkurrencemuligheder på markedet for vedligeholdelse.

Softwarebrugere er meget afhængige af deres udbydere. Denne afhængighed reflekteres i den obligatoriske implementation af nye versioner, det obligatoriske køb af ny hardware, den ensidige ændring af licensbetingelserne og ophøret af vedligeholdelsesaftaler. Dette er blot nogle få eksempler på praksis der på en negativ måde påvirker organisationen i den offentlige sektor fra uddannelse, sundhed med videre. Noget tilsvarende gør sig gældende i den private sektor. men der er mulighederne for et eget valg og en hurtigere omstilling større.